La màquina d’escriure de Google Maps   AR Route/Tactical AR Tools   Mapa Mut

Re_col·lectors

Treballarem en l'adaptació de l'aplicació que està actualment operativa a la web. Coneixem el paper de cada un dins de l'equip. No havia tingut moltes ocasions de presentar el projecte i rebre feedback va ser positiu. Debat sobre possibles usos i aplicacions a extreure del projecte.

Extraiem una o dues de les idees generades ahir: Una interfície per a Google Street View en la seva forma estàtica per recollir tipografies a peu de carrer. També estem treballant en convertir la recerca de nous geoglifs a vista d'ocell i de qualsevol alfabet en un joc per a "Caçadors de geoglifs"
Treballarem amb en Sander Veenhoff per fer les adaptacions que volem per al projecte que actualment ès a Layar i poder convertir-lo a una aplicació, per a això explorarem alternatives tècniques.








La presentació de projecte va donar peu a una posada en comú d'idees, molt positives per a l'evolució del projecte. Per exemple va sorgir una idea per a que cada usuari pugui tenir un mapa personalitzat en l’aplicació segons el que considera àrea de silenci. (El concepte del silenci és molt personal) La catalogació dels silencis també serà un repte. (Silenci de nens dormint, de un monstre arribant...). L'objectiu serà crear un prototip de l'aplicació final.

En tenir clares les idees del que volíem, va ser fàcil traslladar les necessitats del projecte, creiem que amb ODK la presa de dades es correspondrà exactament amb el que esperem. L’implantació servirà tant per al desenvolupament del taller com per a l'exhibició final a ACVic.

   
         
Construïm el formulari de recollida de dades per a la tipo a peu de carrer amb Street view. Treballem amb ODKi d'entrada va anar bé tot i que al moment de l'exportació del formulari per començar a pujar dades hi ha alguns problemes.Demà treballarem en la resolució i en quant estigui llest faremproves de recollida de dades. També estem pensant en elnom d'aquests nous anamorfismes alfabètics, possiblementserà "Fotoglif" o "Imagoglif". Tant de bo puguem arribar a treballar en el prototip del joc per a la captura de geoglifs.

A partir de treball que teníem desenvolupat anem afegint funcionalitats a l'script original. Treballem en les senyalitzacions "point of interest" perquè l'usuari tingui una senyalització correcta i suggereixi una ruta per recórrer. Personalitzem els botons de Layar per fer que per exemple els vídeos tinguin l'aparença d'una petita tele. Solucionem incompatibilitat de transparències afegint trames.
Taller i proves amb el ODK. Vam fer el primer formulari de registre i trobem algunes limitacions per a la idea que teníem.Volem que els usuaris puguin afegir silencis i amb ODKnomés podem disposar d'una bd tancada on poguessinseleccionar. Demà buscarem una alternativa. APP Inventorpot ser una opció.

Terminamos los formularios con el ODK para la toma de datos e hicimos pruebas. Al principio algún fallo de sonido pero todo solucionado. Han surgido más ideas para recoger sonido, imagen o vídeo sobre el proceso de extracción de materiales. Mañana iniciamos recogida de datos.
 
         
Vam tenir encara alguns problemes de configuració del ODK però ja tenim la versió final del formulari de captura de "Imagoglifs" i demà començarem a fer proves de captura a peu de carrer.

La màquina d'escriure que busca en Google Maps (sempre en directe) es mourà horitzontalment durant la recerca dels glifos es llegirà un per un a tota pantalla.
Hem fet l'eina internacional així que es poden afegir punts arreu del món, a més mesura la distància i retorna els quilòmetres als quals es troba la ruta anarquista. Treballarem en la part participativa perquè els usuaris puguin afegir punts després d'haver recorregut ja un tram de la ruta. Vam decidir que les participacions aniran moderades. Cada participació proporcionarà punts visibles en una gràfica el que afegeix el factor "joc" a l'activitat.

Rez i jo vam estar treballant amb l'App Inventor, aconseguim que l'aplicació fes les coses primordials del projecte, afegir conceptes personalitzats, tags. Vam aconseguir veure al telèfon la pantalla inicial, capturar imatge, so i text (formulari).

Pensem en colors a partir de manipular els de Google Maps i crec que ja tenim la idea final.

El primer recorregut, no va funcionar massa bé. Contactem amb els recol·lectors, un d'ells no va estar molt per la tasca i vam haver de tornar a explicar-li elconcepte, demà haurà de fer el recorregut com un dia de feina normal. , Va ser una bona prova, vam tornar al taller, vam pujar les dades al servidor i corregim errors.Vam tenir problemes amb el vídeo, treballarem en la resolució.

         

Hem fet el testing i hem recollit alguns imagoglifos de prova, no arriben a formar part d'un alfabet, però va ser suficient per confirmar que tot funciona, tant la captura de dades amb el ODK. com la estratègia del "vol recursiu" del text (com que només es veu un caràcter alhora, el trasllat d'un caràcter a l'altre es farà com si volaràs novament i tornessis a reenfocar). Farem la incorporació de l'eina en el lloc web. Debatem sobre com serà la representació dels imagoglifs al mapa.


Ja tenim imatges de la nova aplicació. Hem desenvolupat la part participativa i de joc. Per participar al usuari ha de visitar 10 punts de la ruta, cada punt dóna un "Anarcoin" i per poder enviar informació per a la ruta necessites un crèdit de 10 "anarcoins". Vam provar algunes AAR Tools .. Haurem de unificar la imatge. Van sorgint idees per a la ruta com l'Instant crowd. Rez va acabar la part de programació del registre de silencis. Retocs de la interfície inicial. Debatem si el formulari havia de ser subjectiu o objectiu. Roc proposava alguna cosa més poètica, més propera a una aplicació artística però contemplem també la part útil per l'usuari, que es pugui arribar a entendre amb l'aplicació.
Lluís també ha estat treballant a la base de dades de l'aplicació (d'entre altres coses). Jo he estat treballant al mapa de silencis i vaig aconseguir manipular els colors de Google Maps (API) vaig poder treure noms i deixar alguna cosa més neta. Els silencis no sortiran amb un punter típic de google maps sinó que només quedarà l'ombra sobre del mapa. Vull que el mapa sigui físic, molt visual i sense informació en text.
Vam recórrer 15 km. Sortim d'Aragó amb Marina, i vam anar baixant cap a StPere, Sta, Catarina, Born, etc. Un senyor tenia bastant ferralla, va ser una sort per al recol·lector.
Després de tot el dia, el recol·lector només va treure 14 eur. Hi ha diversos punts de venda, el que vam escollir estava ple de gent amb por de la nostra presència. Impressiona veure el munt de ferralla. El responsable et pesa el lliurament i et paga, després ho tira tot al camió de ferralla, a partir d'aquí perdem el rastre. El recol·lector tenia un altre treball després. A la nit vam recollir dades amb un altre recol·lector pel Poblenou, era important perquè aquesta nit l'ajuntament recull els mobles del carrer, hi havia molta competència, cada vegada més gent es dedica a aquesta activitat .. després de 3 hores no teníem pràcticament res. Finalment d'una mudança es va poder rescatar alguna cosa. Hi ha com un codi de respecte entre els recol·lectors per evitar baralles.
 
         

Vam desenvolupar una primera versió d'una nova funció per llegir els textos fets amb els GeoGlifs de Google Maps, anomenada «vol recursiu», de manera que amb l'espai d'1 sol caràcter --ideal per la pantalla d'un telèfon--, anem viatjant lletra a lletra per tota la paraula o frase escrita.

Divulgarem l'APP de captura d'imagoGlifs via telèfon Android, per tota la comunitat d'implicats amb «La Màquina d'Escriure de Google Maps» i també per tota la comunitat de fans de la tipografia en general.
Tancarem una primera versió operativa, aplicable al telèfon, de la lectura en «vol recursiu» de Geoglifs i d'imagoGlifs.

Explorarem la resta de camins apuntats: creació d'un joc global amb la cerca de geoGlifs/imagoGlifs, implicacions del sistema d'imatges del Google StreetView, utilització de llenguatges de programació més ben orientats a l'Android, com el Processing.

Treballar en un bon ambient va ser fonamental. Tan per l'eficient organització de la gent d'HANGAR, com pel suport rebut dels mentors, sempre atents, i l'equip de programadors que ens van aconsellar i que també es van arremangar quan tocava, per escriure el codi necessari. Poder conèixer i conviure amb la resta de companys/nyes dels altres tres projectes ens va donar també certa perspectiva. Personalment va ser una experiència molt positiva que si fos possible repetiria.

... El projecte ha arribat a la fase de prototip de l'aplicació.
Ara volem deixar provar el prototip a beta-testers i millorar-lo si és necessari. L'experiència dels beta-testers servirà per saber si el registre satisfà als participants. De moment el Mapa mut (el nom d'aplicació) sembla agafar forma en un futur no llunyà. D'altra banda contemplo la possibilitat de desenvolupar amb Processing la interfície de visionat de silencis.
El taller ha estat intens, el projecte ha agafat una altra forma més interessant que abans d'entrar al taller. L'aportació dels col · laboradors (tutor i programador) ha estat decisiu.

En el nostre projecte la part de presa de dades ha estat realitzada amb èxit durant el taller i també la implantació de la part del projecte a la web només falten detalls de tipus gràfic i algun recorregut que volem fer per fer una mesura més àmplia. Els plans de continuïtat més immediats és fer el projecte amb aquestes dades que hem recopilat a l'aparador de ACVIC i si és possible continuar amb la presa de dades. El taller ens va oferir les eines tècniques adequades per solució del projecte.